• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
<strong>Taşıt Kredisi Nasıl Alınır?</strong>

Taşıt Kredisi Nasıl Alınır?

Kredi alabilmek için gereken temel şartları sağlıyor olmanız dışında taşıt kredisi alabilmek için sizden talep edilen bazı belgeler bulunmaktadır. Resmi işlerin tümü için tartışmasız bir gereklilik olan nüfus cüzdanı ve kredi alımlarında istisnai durumlar hariç neredeyse her zaman talep edilen gelir beyanı bunlardan ilk ikisidir. Bir diğer gereklilik ise ikametgâh belgenizdir. İkametgâh belgesinin yerine en geç iki ay öncesine ait olabilecek su, doğalgaz, elektrik ya da sabit telefon faturanız gibi belgeler de kabul edilir. Kredi çekeceğiniz taşıt sıfır ise proforma fatura talep edilmektedir. Proforma fatura bir çeşit fatura türüdür ve mali yükümlülüğü yoktur. Bir belge olarak düzenlenen bu fatura teklif özelliği taşımaktadır. Eğer mevzubahis taşıt ikinci el ise noter tasdikli satış onayı ve aracın ruhsatı talep ediliyor. Taşıt kredisi için genel anlamda bu belgeleri kullanarak başvuru yapmanız mümkün.

İkinci El Taşıt İçin Taşıt Kredisi Almak

Almak istediğiniz taşıt ikinci el ise dikkat etmeniz gereken ilk husus aracın yaşıdır. Genel anlamda bankaların araç kredileri için yaş sınırı bulunmaktadır. Bankalar genelde beş yaşın altındaki taşıtlar için kredi vermeyi tercih etse de bu sınır on yıla kadar çıkabilmektedir. Ayrıca hasar tespitleri için ekspertiz raporu almayı da unutmamalısınız. Bu konuda uzman kuruluşlara başvurarak ilerlemek sizin için daha iyi olacaktır. Bu sayede alacağınız araç hakkında her detayı bilebilir ve son kararınızı buna göre verebilirsiniz. Aracı alacağınız kişiden “temiz kağıdı” talep etmek de sizin yaranınıza olacaktır. Alacağınız aracın üzerinde herhangi bir ceza olup olmadığını da mutlaka bilmelisiniz. Kararınızı vermenin ardından gerekli belgeleriniz ile bankaya giderek kredi için başvurabilir ve kredinizi planlayabilirsiniz.

Bilinmesi Gerekenler

Taşıt kredisi kullanmak istiyorsanız belirli bir miktar peşinatınızın olması gerekmektedir. Araç fiyatının 50.000 TL’ye kadar olan kısmı için yüzde 30 peşinat şartı aranmaktadır. 50.000 TL’nin üzerinde olan tutarı için ise aranan peşinat şartı yüzde 50 olarak belirlenmiştir. Ayrıca bankadan bankaya değişebilmekle beraber var olan genel bir durum ise rehindir. Banka, araç ruhsatı üzerine rehin koyar ve borcunuz bitmeden bu rehin kaldırılmaz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?