• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Bitkisel Yağların Saç Faydaları Nelerdir? 2022

Bitkisel Yağların Saç Faydaları Nelerdir? 2022

Bitkisel Yağların Saç Faydaları Nelerdir? Bir kişinin saç sağlığını iyileştirmek, saç dökülmesini azaltmak ya da daha hızlı uzamasını sağlamak için kullanabileceği pek çok doğal yağ vardır. Bu yağlar, piyasada bulunan özel şampuanlar ve saç kremleri de dahil olmak üzere, çeşitli ürünlerin içerisinde de bulunabilen bileşenlerdir. Peki, doğal yağları doğrudan saç derisine uygulamak saç uzamasını teşvik edebilir mi?

Bu konuda daha fazla çalışmaya ihtiyaç duyulsa da, doğal yağların daha sağlıklı ve güçlü olmasını sağladığına dair bazı bilimsel kanıtlar da var. Saça iyi gelen doğal yağlar ve ne işe yaradıkları ile ilgili merak ettiğiniz soruların yanıtları yazımızın devamında. Hadi başlayalım!..

Bitkisel Yağların Faydaları

Saça iyi gelen bitkisel yağlar nelerdir hakkında bilgi vermeden önce sizlere yağların saça faydaları nelerdir sorusuna cevap vermek istiyorum.

  • Saçların kendini onarmasını sağlar
  • Saçları kökten uca besleyerek canlandırır
  • Saçların çabuk kırılmasını önler
  • Saçların daha hacimli ve bakımlı olmasını sağlar
  • Yıpranmış, kuruyan ve cansız saçlar için etkilidir
  • Saçı besler
  • Saç derisinde görülen kaşıntıyı yok eder
  • Kepek oluşumunu yok eder
  • Saçlara daha doldun ve hacimli olmasını sağlar

Bitkisel yağların saça faydaları hakkında bilgi verdikten sonra sizlere hangi yağ saçlara iyi gelir bilgisini vermek istiyorum. İşte saça iyi gelen yağlar.

Saça İyi Gelen Bitkisel Yağlar

Biberiye Yağı

Biberiye yağı; saçların daha hızlı uzaması, daha sağlıklı olması ve güçlenmesini sağlamaktan bahsedildiğinde akla ilk gelen doğal yağlardan biridir. Saç derisine doğrudan uygulandığında, bölgedeki kan akışını hızlandırarak ve hücresel metabolizmanın iyileştirilmesine yardımcı olarak, saçların daha hızlı uzamasını sağlar.

Biberiye yağını saçınıza sürdüğünüzde, biraz karıncalanma hissedebilirsiniz ve bu kesinlikle normaldir. Yapmanız gereken; beş damla biberiye yağı ile birlikte duş almak ya da kullandığınız şampuan ya da saç kreminin içerisine eklemektir. Biberiye yağını, aynı şekilde kaşlarınızı güçlendirmek için de kullanabilirsiniz.

Lavanta Yağı

Lavanta yağı, çay ağacı yağına benzer anti-mikrobiyal özelliklere sahip bir yağdır. Saç derisine ve saç tellerine doğrudan uygulandığında, saçların uzamasını engelleyebilecek bakterilerden korunmasını sağlar. Lavanta yağının saç sağlığı üzerindeki bir diğer etkisi de, doğal bir yatıştırıcı etkisi göstererek saç diplerinin ve tellerinin rahatlamasını sağlamasıdır.

Nane Yağı

Nane yağı ile ilgili yapılan araştırmalar; saç dökülmesi tedavisinde akla gelen jojoba yağı ve diğer pek çok yağa oranla, saç uzamasını daha fazla desteklediğini göstermiştir. Ayrıca, yine nane yağının; saç tellerinin kalınlaşması ve çıkan saçların sayısının artmasını sağladığını gösteren çalışmalar da bulunmaktadır.

Saç derisi ve uçlarını uyarmaya yardımcıdır. Ancak, saç derisinde kuruluk problemi yaşıyorsanız ya da saç telleriniz kolay kırılıyorsa, bu gibi durumlar için kullanmanız önerilmemektedir. Nane yağı, özellikle yağlı saç tipleri için etkilidir. Saçlara doğrudan uygulandığında, ferahlatıcı bir etki yaratır ve bu etki, aynı zamanda iltihaplanmanın azalmasına yardımcı olarak saçların daha hızlı uzamasını da teşvik eder.

Limon Otu Yağı

Limon otu yağı, saç tellerini güçlendirebilir ve özellikle kepek problemi yaşayanlar için idealdir. Bu yağı, duş sırasında saç derisine 3-5 damla ile birlikte masaj yaparak uygulayabilirsiniz. İki dakika bekledikten sonra soğuk suyla durulamanız yeterlidir.

Hindistan Cevizi Yağı

Saç bakımında en çok kullanılan yağlardan biri de Hindistan cevizi yağıdır. Saçları beslemek, nemlendirmek ve daha parlak görünmelerini sağlamak için harikadır! Hindistan cevizi yağı ile saç derinize masaj yaptığınızda, saçlarınızın kepekten arındığını, daha yumuşak göründüğünü gözlemleyebilirsiniz. Ayrıca, hasar görmüş saç tellerinin beslenmesini ve yeniden uzamaya teşvik edilmesini de sağlar.

Doğal Yağlar Saça Nasıl Uygulanır?

Aromatik yağlar, çok konsantre ürünler olduklarından, küçük miktarlarda uygulandıklarında bile etkili olabilmektedir. Bununla birlikte, doğal yağları üzüm çekirdeği ya da jojoba yağı gibi diğer taşıyıcı yağlar ile karıştırarak seyreltmek de önemlidir. Saçlarınızın daha hızlı uzamasını sağlamak ve saçlarınızı beslemek için doğal yağları kullanacaksanız;

  • Kuru saçlarınız varsa avokado, Hindistan cevizi yağı ya da Shea yağı gibi bir yağ saç derinizin beslenmesine ve saçların nemlenmesine yardımcı olabilir.
  • Yağlı saçlarınız varsa; badem yağı, kayısı çekirdeği yağı ya da üzüm çekirdeği yağı gibi yağları tercih edebilirsiniz.

Aromatik yağlar, oldukça konsantredir ve uygulamadan önce mutlaka seyreltilmelidir. Yağları karıştırdıktan sonra, saç derinize 2-3 dakika süreyle dairesel hareketlerle nazikçe masaj yapın. Bu uygulama, saç derisindeki kan akışını uyaracaktır.

Doğal Yağların Saça Zararları

Aromatik yağlar, seyreltilerek uygulandığında genellikle cilt ve saç tarafından iyi tolere edilmektedir. Bununla birlikte, bazı kişilerde tahriş, şişme ya da kaşıntı gibi alerjik reaksiyonlar görülebilmektedir. Eğer, herhangi bir doğal yağa karşı reaksiyon gösterirseniz, en kısa sürede saçınızı su ve sabunla yıkayarak durulamalısınız. Bununla birlikte; nefes almada zorluk, bilinçte bulanıklık ya da baş dönmesi gibi durumlarda mutlaka doktorunuza danışmalısınız.

Bitkisel Yağlar Saçta Ne Kadar Bekletilmesi

Genelde doğal yağları saçlara banyo öncesi sürülmesi tavsiye edilmektedir. Ayrıca kullandığınız şampuanın içerisine ekleyebileceğiniz bu yağları direk saçını sürüp yarım saat kadar bekletmeniz yeterlidir. Saçınıza sürdükten sonra yarım saat bekledikten sonra banyo yapabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?