• DOLAR
  • EURO
  • ALTIN
  • BIST
Argan Yağının Saça Faydaları ve Zararları 2022

Argan Yağının Saça Faydaları ve Zararları 2022

Argan Yağının Saça Faydaları ve Zararları Argan yağı ya da bilinen adıyla sıvı altın, daha çok Fas ülkesindeki argan ağacının meyvelerinin taze tanelerinden elde edilir. Argan yağı, yüzyıllar boyunca yemek pişirmek ve de saç sorunları tedavi etmek de dâhil olmak üzere güzellik ve sağlık için doğal bir ev çaresi olarak kullanılmıştır. Günümüzde birçok cilt ve saç bakım ürünlerinin etken maddesi olarak kullanılır.

Saça argan yağı sürmek saçların daha canlı, parlak ve hacimli olmasını sağlar. Sizlere bu yazımızda argan yağının saça uygulanışı, argan yağının saçta kullanımı ve argan yağı saç uzatır mı? Dökülmeyi önler mi sorularına cevap vermeye çalışacağız.

Argan Yağının Saça Faydaları Nelerdir?

Düzenli olarak argan yağını saça kullanmak oldukça faydalıdır. Direk saçınıza uygulayabileceğiniz gibi kullandığınız şampuan argan yağı ekleyerek kullanmanız mümkün. Şimdi argan yağının saça faydaları neler yakından inceleyelim;

  • Argan Yağı Kuru Saç Derisini Onarır Ve Kepeği Yok Eder

Argan yağı, harika bir doğal nemlendiricidir. E vitamini ve antioksidanlar açısından olağanüstü bir şekilde zengin olduğu için hem kuru saç derisi hem de kepek ile savaşmak amacıyla kullanılabilir. Bu mucizevi yağda bulunan esansiyel yağ asitleri de cilt iltihabını azaltır ve cilt kuruluğunu tamamen önlemeye yardımcı olur.

Pek çok insan, saçları için kimyasal maddeler kullandığından dolayı saçları lapa lapa olur ve saç derisinde kurumalar meydana gelir. Bu koşullar çok uzun bir süre ihmal edildiğinde sıklıkla kepek ile sonuçlanır. Kuruluğu azaltmak için saç derisine argan yağı kullanılmalıdır. Bunun için 5 veya 6 damla argan yağını doğrudan saçınıza uygulayabilirsiniz. Ayrıca bu yağı, kafa derinize masaj yaparak uygulayın ve sonra ise saçları kapatarak en az 2 saat bekleyin. Saç derinize haftada 2 defa bu yağı uygulamak, kepek ve kurulukların giderilmesine yardımcı olacaktır.

  • Argan Yağı Kabarıklığı Giderir Ve Saç Uçlarını Onarır

Argan yağı, kıvrımlı uçları onarmaya çalışırken kabarmaların önlenmesine de yardımcı olmak için kullanılabilir. Sadece bir damla yağı parmaklarınızla saçınıza yaymadan önce avucunuzda ısıtın. Saç uçlarına çok dikkat ederek uygulayın. Argan yağı, mükemmel bir onarıcı görevi görür ve saçlara, doğal bir parlaklık kazandırır.

  • Argan Yağı Saçları Zenginleştirir

Argan yağı, içerdiği birçok kimyasal madde nedeniyle uzun süre zarar görebilecek şekillendirme ajanlarının aksine, saçı olağanüstü bir şekilde koruyarak zenginleştirir. Bu yağ, besleyici maddelerle saçı besler ve olası hasarları onarır. Herhangi bir saç şekillendirme aleti kullanmadan önce saçlarınıza 2 ile 3 damla argan yağı uygulayın.

  • Argan Yağı Saçları Güçlendirir

Argan yağı, gece boyunca derinlemesine iyileştirici bir tedavi olarak çok etkili bir şekilde kullanılabilir. Eğer saçlarınız kuru ve kırılgansa, haftada bir defa bu yağı, saç derinize masaj yaparak uygulayın. Yağın etkinliğini daha da arttırmak için bu yağı uyguladıktan sonra saçlarınızda 1 gece bekletin. Ayrıca tuzlu deniz suyunun yanı sıra kullanılan kimyasallar da saçlarınız üzerinde tahrip edici bir etkiye neden olarak saçların, kuru ve donuk olmasına katkı sağlar. Saçınızı klordan ve tuzdan korumanız gerekir. Bunun için havuza veya denize girmeden önce birkaç damla yağı saçlarınıza damlatın. Bu durum, nemi hapseder ve olası zararlara karşı bariyer görevi görür. Yüzdükten sonra ise en kısa sürede saçınızı yıkayın ve bakımı mutlaka yapın.

  • Argan Yağı Saç Dökülmesini Tedavi Eder

Hem erkek hem de kadınlar, saç dökülmesinden oldukça muzdariptir. Argan yağı, saç dökülmesini durduran mükemmel bir yağdır ve hatta saç derisine haftada 3 defa uygulanırsa yeni saç oluşmasını da desteklemeye yardımcı olur. Argan yağı, daha fazla folikül kaybetmemenizi sağlayarak saç dökülmesini önlemeye yardımcı olur. Yağın saçların yeniden uzaması üzerindeki etkisi üzerine yapılan çok sayıda araştırma, zengin besin içeriği nedeniyle saç derisini daha fazla saç üretmeye teşvik edebileceğini keşfetmiştir. Saç dökülmesini tedavi etmek için parmaklarınızın ucuna birkaç damla argan yağı damlatın ve dairesel hareketlerle saç derinize masaj yaparak yedirin. Bu yağın kafa derinize tam olarak nüfuz etmesini sağlamak, kafa derisine ve saç köklerine kan akışını teşvik etmek için 15 dakika boyunca masaj yapmaya devam edin. Bu uygulama yapılarak kısa sürede saç dökülmesi önlenecektir.

  • Argan Yağı Saçları Güneşten Korur

Güneşte zaman geçirmeyi planladığınızda dışarı çıkmadan önce saçların, güneşin zararlı UV ışınlarından zarar görmemesi için saçınıza birkaç damla argan yağı sürün. Kökten uca çalıştıktan sonra nemi sabitlemek için saçınızı bir süre kapatın. Argan yağı, yağ asitleri, saç deriniz ve saçlarınız için faydaları olduğu tamamen kanıtlanmış olan E vitamini gibi çok güçlü antioksidanlarla doludur.

  • Argan Yağı Kafa Derisinin Sağlığını İyileştirir

Argan yağı, mükemmel bir antienflamatuvar kaynaktır. Bu özellik, saç dökülmelerine sebep olabilecek ve saç derisini etkileyebilecek olan koşullar da dâhil olmak üzere cilt sorunlarını iyileştirme ya da önlemeye yardımcı olabilir.

  • Argan Yağı Olası Hasarları Önler

Argan yağında bulunan orta zincirli yağ asitleri, saçların zarar görmesini engelleyen koruyucu bir etkiye sahiptir. Linoleik asit, oleik asit ve palmitik asit yönünden çok zengin olan bu yağ, tarak kuvvetini geliştirir ve saç şekillendirme esnasındaki bozulmalara karşı saçlara koruyucu tabaka ekler.

Argan Yağı Saç İçin Nasıl Kullanılır?

Argan yağının saçta kullanımı nasıl olmalı argan yağı saça nasıl sürülür sorusuna cevap vermek gerekirse;

Argan yağı şu şekillerde kullanılabilir;

  • Saç maskesi olarak: Argan yağını saç maskesi olarak kullanmak için saçlara birkaç damla uygulanması gerekir. Bu yağın saçlarda bir süre bekletilmesi gerekir. Ayrıca bu yağ, hint yağı veya hindistancevizi yağı ile kombine bir şekilde kullanılabilir.
  • Şampuan olarak: Argan yağını şampuan olarak kullanmak için bitkisel bir şampuana birkaç damla argan yağı damlatılmalıdır.
  • Gevşetici kremi olarak: Bu yağ, mükemmel bir gevşetici krem olarak kullanılabilir. Ayrıca doğal bir nemlendirici görevi görür. Saçlara doğrudan birkaç damla argan yağı uygulanır. 15-20 dakika masaj yapılarak yedirilir ve sonra bol suyla yıkanır. Bu uygulama haftada 2 ile 3 defa yapılabilir.
  • Şekillendirici ürün olarak: Saçınızı tamamen yumuşatmak ve olası kabarmaları azaltmak amacıyla argan yağını doğal bir şekillendirme ürünü olarak kullanabilirsiniz. Bu uygulama saçlarınızı yüksek oranda korur ve sağlıklı bir hale getirir. Bunun için birkaç damlar argan yağını temiz olan saçlarınıza uygulayarak şekillendirebilirsiniz.

Argan Yağının Saça Kullananlar

Argan yağı kullananlar yaptıkları yorumlarda saça iyi gelen ve saça canlılık veren bu yağın kesinlikle etkili olduğunu ve işe yaradığını söylemişlerdir. Argan yağını saça kullananlar saçlara iyi gelen bu yağın saçları kökten uça beslediğini ve saç dökülmesine karşı oldukça etkili olduğunu yorumlarda sıklıkla söylemişlerdir. Saça argan yağı sürüldüğünde saçların yumuşak ve kolay tarandığı ayrıca saçların kolay şekilde aldığını kullananlar tarafından söylemiştir.

Argan Yağı Saç Rengini Açar Mı

Argan yağı rengini açan, saç boyasını akıtan yağlardan biridir. Eğer saçlarınızda boya varsa boyayı akıtan ve saç rengini açan etkisini gösterir. Bu doğal yağ kesinlikle boyasız saçların rengini açmaz.

Argan Yağı Saç Çıkarır Mı

Saçı besleyen saçı canlandıran argan yağı ayrıca saçların tekrardan çıkmasını ve daha hızlı uzamasını sağlar. Saçları kökten uça besleyen argan yağını saçınıza uygulayarak saçların tekrardan çıkmasını sağlayabilirsiniz.

Argan Yağı Saç Döker Mi? Saç Dökülmesine İyi Gelir Mi?

Argan yağı dökülen ve kırılan saçlara iyi gelen yağlardan biridir. Saça tek başına kullanabileceğiniz diğer yağlar ile karıştırıp kullanabilirsiniz. Saç dökülmesine iyi gelen argan yağı saç dökülmesini önlediği gibi saçların daha güçlü ce canlı olmasını sağlar. Kırıklara iyi gelen bu yağı saç dökülmesini önlemek için kullanabilirsiniz.

Argan Yağı Saçları Gürleştirir mi

Argan yağı saçları gürleştirmek ve daha doldun olmasını sağlamak için kullanabilirsiniz. Argan yağı saçın daha hızlı gürleşmesini ve kolay kopmasını önler.

Argan Yağı Saç Tellerini Kalınlaştırır Mı

Argan yağı ince telli ve cansız saçların kökten uca besleyerek güçlenmesini sağlar. İnce telli ve kırılan saçların daha canlı ve kolay kopmasını önler.

Argan Yağının Saça Zararları

Argan yağının saça faydaları olduğu nadiren de olsa bazı yan etkileri ve zararları bulunmaktadır. Argan yağını aşırı kullanmak ve içerisinde bulunan bileşenlere karşı alerjisi olanlarda yan etkileri görülebilir.

Hamilelerin ve emziren annelerin kullanmaları asla önerilmez. Bilinçsiz olarak fazla kullanılması tahriş ve kızarıklığa neden olabilir.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?